Misschien weet je dat in veel landen kinderen vanaf 1 december iedere dag 24 keer een klein, papieren deurtje in een adventskalender openen en achter elk deurtje een chocolaatje vinden. Zo kan je smikkelend aftellen tot het kerstfeest.

Ook dit jaar hebben wij in Noordwijk en omstreken weer een adventskalender, een Levende Adventskalender zelfs, nog! Die werkt net zo als een papieren exemplaar die thuis aan de muur hangt. Alleen met grotere deuren, namelijk echte huisdeuren! En daarom zoeken wij in Noordwijk, Noordwijkerhout en omstreken voor elke dag van 1 t/m 23 december een huisdeur en erachter bewoners die deel willen uitmaken van de Levende Adventskalender! Op Kerstavond hebben wij als slotakkoord zelfs twee deuren met nummer 24: de deur van de Buurtkerk in Noordwijk aan Zee én de deur van de Witte Kerk in Noordwijkerhout, die dan voor de kerstavondviering openstaan.

Als je jouw voordeur voor een decemberdag in de Adventstijd opgeeft, gaat je voordeur op de desbetreffende dag een uur lang, tussen 19 en 20 uur voor iedereen open die aanbelt of -klopt. Wat bezoekers van de Levende Adventskalender achter jouw deur vinden, kun je zelf invullen: thee en koffie met wat gebak, een interessant levensverhaal of gespreksonderwerp, een in te studeren kerstlied, een grappig spelletje samen met z’n allen, een hobby waarover iets te bewonderen valt, een mooi kerstverhaal, gewoon wat gezelligheid – om maar een paar voorbeelden te noemen. Belangrijk is: het hoeft niet ingewikkeld te zijn, een lange voorbereiding is niet nodig en ontmoeting en gezelligheid staan voorop.

Er liggen intekenlijsten in de kerken in Noordwijk en Noordwijkerhout uit. Mocht je jouw deur daar intekenen, stuur dan a.j.b. ook een mailtje aan ds Axel met jouw gekozen datum, adres en e-mail. Alternatief kun je jouw voordeur ook direct bij hem opgeven via windkracht3pt0l@gmail.com of per appje naar .