Aanstaande zomer gaat de manier waarop Windkracht 3pt0 georganiseerd is, veranderen. De afgelopen jaren deed dat een werkgroep die regelmatig vergaderde, om de jaarprogramma’s te plannen, de activiteiten voor te bereiden en achteraf te evalueren. De vier vrijwilligers die dat team vormden, hebben echter te kennen gegeven, om alle vier in juni hun taken neer te willen leggen. Bij deze heel hartelijk dank aan Ruth Koster, Marjan van der Niet, Masha van Delft en Katharina Stavrinidis voor hun tijd en inzet voor Windkracht 3pt0!
Met hun vertrek valt het team voor deze “Inspirerende Ontmoetingsplek” weg, en dat is – bij alle begrip voor hun besluit – natuurlijk jammer, want er werd goed en constructief gewerkt en voor de verbinding en inspiratie van anderen is de gezelligheid en het samen optrekken van een team belangrijk. Toch houdt daarmee Windkracht allerminst op te bestaan, omdat de tijdsinzet en het werk van ondertekende uiteraard niet stopt. Ik zal verder namens Windkracht 3pt0 activiteiten blijven organiseren en daarbij incidenteel mensen ter ondersteuning betrekken. Op deze manier wordt Windkracht vanaf komend seizoen meer een organische beweging waar mensen op basis van hun interesses en vaardigheden zowel als bezoeker als ook als vrijwilliger soepel aan kunnen sluiten en ook weer af kunnen haken.
Los daarvan blijf ik uiteraard binnen en buiten de gemeente verbindingen leggen. Met mensen die een hart hebben voor zingeving, inspiratie, spiritualiteit en voor religie binnen hun alledag en binnen maatschappelijke en politieke debatten en ontwikkelingen en met mensen die daar eventueel op een creatieve manier vorm aan willen geven. Het is mijn hoop dat op deze manier op termijn weer een team bij elkaar gesprokkeld kan gaan worden.
Op de laatste vergadering samen werd daarnaast besloten, dat wij door willen blijven gaan met het organiseren van regelmatige “Catches of the Day”, zolang het Windkrachthuis bewoond is, bij mensen thuis. Daarvoor zal ik een app-groep opstarten met mensen die daarvoor eens per jaar/seizoen hun eetkamer gastvrij willen openstellen, die een keertje willen gaan helpen met koken en/of willen aanschuiven om mee te eten en te praten. Al blijft natuurlijk iedereen die aan wil haken op elke Catch welkom, daarvoor is de deelname aan die appgroep geen voorwaarde.
Mocht je na het lezen hiervan denken, dat je best een keertje of ook langer mee wilt denken/praten over de activiteiten van Windkracht, dat je een idee voor een Windkracht-activiteit hebt of zelf volgend seizoen ook iets namens Windkracht wilt organiseren, dan verheug ik me zeer erop om van jou te horen!
En mocht je het leuk vinden om ook een keer een Catch-avond bij jou thuis te ontvangen, of daarbij te gaan helpen, trek dan vooral ook aan de bel bij mij. Dan kan ik jou aan de “Catch-Appgroep” toevoegen.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor het meedenken!
ds Axel