Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 7 juni 2023 - 11 juni 2023
00:00

Categorieën Geen Categorieën


Nú is de tijd! Kom mee naar de Kirchentag in Neurenberg!

Wij van Windkracht 3pt0 hebben enorme zin om van 7 t/m 11 juni 2023 met een delegatie uit Noordwijk, de Bollenstreek en, wat ons betreft, uit de rest van Nederland, naar de Deutsche Evangelische Kirchentag in Neurenberg te reizen!

‘Wat is een “Kirchentag”?’, vraag je?

De tweejaarlijkse Deutsche Evangelische Kirchentage horen zonder overdrijving bij de grootste christelijke evenementen wereldwijd. Ze zijn geweldig veelzijdig, gezellig, inspirerend en leerzaam. Voor vijf dagen, van woensdagavond t/m zondagochtend, komen honderdduizenden mensen van heel jong tot heel oud uit allerlei windstreken (voornamelijk, maar lang niet exclusief uit Duitsland) bij elkaar. Ze kunnen dagelijks een keuze maken uit duizenden kerkelijke, spirituele, culturele en politieke bijeenkomsten en evenementen: diensten, concerten, lezingen, voorstellingen, workshops en allerlei manifestaties. Het Bijbelse motto voor de editie van 2023 zal zijn: “Jetzt ist die Zeit” (Nú is de tijd; Mc 1:15). Voor meer informatie over het programma zie www.kirchentag.de. Hier vind je de officiële trailer: Link naar YouTube; Download: Kirchentag 2023 in Nürnberg – Trailer

Meer over de praktische kant van zo’n reis:

De voertaal op de bijeenkomsten is Duits; bij grotere evenementen is Engelse (en her en der ook Nederlandse) vertaling aanwezig. Er zal een eigen, heel creatief programma voor (gezinnen met) kinderen en voor jongeren/jongvolwassenen worden aangeboden.

Aan zo’n reis zijn uiteraard kosten verbonden, maar reken met (veel) minder dan een verblijf van vijf dagen in een Duitse metropool normaal gesproken zou kosten. Van begin tot einde deelname aan de Kirchentag 2023 kost p.p. €109 (openbaar vervoer, alle evenementen plus treinticket vanaf de Beierse grens), met speciale, lagere prijzen voor mensen onder de 25 en boven de 65. Daar bovenop komt alleen nog de treinreis. Mochten de kosten de enige reden zijn om niet mee te kunnen gaan, neem dan gerust met mij contact op.

Voor informatie over de praktische kant van zo’n reis, spreek/mail ons graag aan.

Op dit moment polsen wij of er animo is voor zo’n reis. Spreek/schrijf ons graag aan, mocht je vragen hebben en van harte uitgenodigd om mee te komen! Er is nu een “lijst met het potlood”, vanaf 10 deelnemers gaat de reis door. Definitief opgeven – per mail, telefoon, via social media of persoonlijk bij Windkracht of dominee Axel – kan t/m 15 maart 2023.

Erg leuk als je meekomt!