De Oude Jeroenskerk stroomde gisterenavond 22 november vol met mensen van allerlei afkomst en geloofstradities. Naar aanleiding van de terreurdaden in Parijs voelden de Katholieke Parochie van de Noordwijk, de Stichting Marhaba, Nick Duindam van het 4, 5 mei comité en Windkracht 3pt0 de behoefte om ‘iets’ te doen in het besef dat het geweld op veel meer plekken en al veel langer aan de gang is.
Binnen één week tijd vormde zich het programma met dank aan allen die hun hulp ter beschikking stelden. Ook de burgerlijke gemeente Noordwijk zegde haar steun toe.

Het programma was uiteenlopen in bijdragen van muziek uit de Islamitische, Christelijke en Westerse cultuur. Er werd gebeden, gesproken over vrede en de Koran werd gereciteerd. Ook de aanwezigen konden laten merken betrokken te zijn, door een kaarsje aan te steken voor alle brandhaarden in de wereld en samen ‘Imagine’ te zingen. Zaadjes van het ‘vergeet mij nietje’ werden uitgedeeld, om de vrede niet te vergeten en vrede te zaaien door elkaar te ontmoeten.

Veel mensen voegden de daad bij het woord en ontmoeten elkaar. Veel gehoorde uitspraken waren: Wat ben ik blij, dat dit hier in onze gemeente en in deze kerk kan! Laten wij vooral met dit soort initiatieven verder gaan. We hebben elkaar nodig!
Als Windkracht 3pt0 zullen wij meedenken over een vervolg op deze indrukwekkende bijeenkomst.

(Met dank aan Monica Stuurop voor de foto’s)