Aan de voorgevel van het Windkrachthuis, Hoofdstraat 8, hangt nu een Voedselkast, help je hem te vullen?

Deze winter is met de sterk gestegen voedsel- en energieprijzen voor veel mensen en gezinnen, ook in Noordwijk, heel zwaar. Kinderen gaan zonder ontbijt naar school, omdat er niet genoeg geld voor eten is. Gezinnen rijden ’s avonds rondjes in hun auto, om het even warm te krijgen omdat ze hun huis niet kunnen verwarmen. Wij van Windkracht 3pt0 en van de diaconie horen wij elke week zulke schrijnende verhalen, waarschijnlijk ken jij ook in je netwerk mensen die in grote financiële nood verkeren. Natuurlijk is er de Voedselbank en ander welzijnswerk, maar zij kunnen de aanstorm niet altijd aan, velen weten hen ook niet te vinden of schamen zich om daar met hun vraag om hulp aan te kloppen.

Windkracht 3pt0 heeft daarom, in samenwerking met de Protestantse Diaconie, besloten een klein en laagdrempelig project te starten, waaraan ook jij heel eenvoudig bij kunt dragen: Met heel veel dank aan Bart Visser van www.metbart.nl hangt er sinds kort een “Voedselkast” aan de voorgevel van het Windkrachthuis in de Hoofdstraat 8, naast de Buurtkerk. Het motto van een voedselkast is heel simpel: Laat er achter wat je kunt missen en/of neem eruit wat je nodig hebt: Leave what you can, take what you need.

Exclusieve alcohol is er houdbaar eten en ook dingen zoals shampoo, douchegel, zeep, tandpasta, tampons en wasmiddel zeer welkom. Misschien heb je iets te veel ingekocht of iets wat de kinderen toch niet lekker vinden of zat er iets in jouw kerstpakket waar je geen gebruik van wilt maken? Breng het naar de Voedselkast! Je maakt er iemand heel erg blij mee, die er, juist deze winter, grote behoefte aan heeft!

Alvast hartelijk dank voor jouw bijdrage!