Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 1 april 2022
19:30 - 21:30

Locatie
Oude Jeroenskerk

Categorieën


Stel dat je langs de weg iemand, een (nog) levend mens aan een kruis ziet hangen? Dan zou je toch direct 112 bellen en proberen diegene, tot de hulpdiensten arriveren, zo goed mogelijk te helpen?

Precies dat doet kunstenaar Wout Herfkens met afgedankte kruisbeelden: Hij haalt Christus van zijn kruis af, legt hem in een zelfgemaakt bed en verzorgt zijn wonden: ‘Jésus à j’Hôpital’ (Jezus in het ziekenhuis) vertelt boekdelen over leed en aftakeling, kwetsbaarheid, zorgzaamheid en compassie en over onze geseculariseerde tijd met een nieuwe, kleinere, maar misschien wel relevantere rol voor religie en geloof in onze levens. Op vrijdagavond 1 april komt Wout Herfkens daarover met veel van zijn werk vertellen!

Locatie is de Oude Jeroens Kerk, Voorstraat 44 in  Noordwijk. Aanvang is om 20.00– 21.30 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open met koffie en thee . Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom! Aanmelden is wenselijk: windkracht3pt0@gmail.com , echter de last-minute beslisser is ook van harte welkom! Na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten.