Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14 mei 2024 - 4 juni 2024
19:30 - 21:30

Categorieën


“Homoseksualiteit is zonde, dat zegt de Bijbel al!” “Homo’s komen in de hel!”
“Sodom en Gomorra werden door God als straf voor homoseks weggevaagd!”
“Een man met een vrouw – dát en niets anders is het Bijbels ideaal voor het huwelijk!”

Waarschijnlijk ken je zulke kreten, misschien hebben ze jou zelf of mensen die jou lief zijn onzeker gemaakt, gekwetst en jouw oordeel over gelovige christenen gevormd: intolerante mensen die homoseksualiteit veroordelen en leden van de LGBTIQ+ – beweging buitensluiten. En dat doen ze al 2.000 jaar lang, omdat de Bijbel dit zo van ze vraagt.

Heel begrijpelijk, dat oordeel. Als christen en als predikant schaam ik me regelmatig voor mede-gelovigen en ook collega’s, die dit soort intolerante uitspraken doen. Omdat namelijk geen een ervan klopt! En omdat dit soort geluiden binnen de christelijke kerk pas de laatste 100 jaar nadrukkelijk hoorbaar zijn.

Deze intolerantie doet Bijbel en kerkgeschiedenis dus absoluut geen recht – en dat moet verteld worden! Deze gesprekskring gaat erover, dat de Bijbel, als zij met kritische, christelijke ogen wordt gelezen, geen basis kan bieden voor homofobie of -vijandelijkheid, ja dat zij veel eerder voor een inclusief en divers christendom pleit. En over de spannende en in vergetelheid geraakte geschiedenis, hoe open en tolerant de kerk in voorbije eeuwen vaak met leden van de LHBTIQ+ – gemeenschap omging.

Schuif je aan, om hierover door te praten?

Datum en tijd: dinsdagen 14, 21, 28 mei en 4 juni 2024, 19.30 – ca. 21.30 uur
Locatie: Vinkenhof, Achterzeeweg 1 in Noordwijk-Binnen
Kosten: gratis.
Organisatie: ds Axel Wicke – ds.axel@pkn-noordwijk.nl / 06-16395486 – neem graag contact met mij op, mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek